Zdeněk Zajíc

Letecký konstruktér
„Takových projektů je v Evropě minimum.“

Zdeněk si obor svého studia vybral už při nástupu na střední školu, od té doby ho neopustil a stále ho baví. 

„Takových projektů je v Evropě minimum.“

Co bys krátce řekl o NST?

NST je menší firma, která se dále rozrůstá. Jsme konstrukční kancelář, která pracuje na zajímavých projektech.

Proč si myslíš, že by měli konstruktéři pracovat v NST?

 V NST je dobrá pracovní atmosféra. Práce, kterou dělám je zajímavá, nemám žádné prostoje. Pořád se přechází na nové věci. Opravdu se nikdy nenudím a stále je co řešit. Navíc jsou tu výborní kolegové, se kterými se vždy domluvíme, přátelské rozhovory a nejsou tu žádné špatné vztahy. 

Na jakém projektu teď děláš?

Momentálně děláme na velmi zajímavém projektu, na novém letounu. Jedná se o malé letadlo pro 12 osob, které vyvíjíme od nuly. Takových projektů je v Evropě minimum.

V čem si myslíš, že je NST jiné než ostatní firmy podobného charakteru?

Firma NST se snaží zaujímat nové myšlenky a nové směry řešení problému. Inovovat stávající řešení nebo nabídnout služby. Jiné konstruktérské firmy často dělají na stejných projektech stále dokola a jejich konstruktéři se nedostanou k ničemu zajímavějšímu.

Vidíš výsledky své práce?

Ano, před chvílí jsem navrhoval brzdu, která už je teď na lokomotivách.

Jaký je tu kolektiv?

S kolegy jsem velmi spokojený, máme přátelské vztahy, takže myslím si, že výborný. Setkáváme se i mimo práci. Chodíme na fotbal, na florbal nebo na pivo.


Používáme soubory cookies a podobné technologie, abychom umožnili služby a funkčnost našeho webu a pochopili vaši komunikaci s našimi službami. Kliknutím na Přijmout souhlasíte s použitím takovýchto technologií za účelem marketingu a analytiky.