Martin Drštička

Majitel
mdrsticka@nstech.cz
+420 724 379 631

Odbornost a zkušenosti

Martin Drštička, narozený v roce 1971, je absolventem Leteckého ústavu v Brně, oboru Konstrukce a stavba letadel.

Svou profesní kariéru zahájil v konstrukční kanceláři EVEKTOR, jako letecký konstruktér. V průběhu času se propracoval na pozici šéfkonstruktéra malých sportovních letadel, projektového managera národních i evropských projektů, ověřujícího inženýra projektů GA a vedoucího letecké divize konstrukční kanceláře. Na pozici lídra projektových týmů a šéfkonstruktéra se podílel na realizaci vývojových a certifikačních projektů malých letadel, jako jsou EV-97 Eurostar – SportStar, EV-97 VLA, nebo letounu EPOS poháněného elektrickou pohonnou jednotkou. V průběhu kariéry působil rovněž jako pedagogický pracovník na FME v Brně.

Je jedním ze zakladatelů společnosti New Space Technologies kde od počátku působí v roli jednatele společnosti a vedoucího divize bezpilotních prostředků. Od roku 2016 působí jako project leader všech realizovaných projektů UAV, např. CANTAS Ap, nebo NST-20 TARA. Na těchto projektech působí rovněž jako šéfkonstruktér.

Martin Drštička přispěl k posílení odborného potenciálu firmy NST svými dlouholetými zkušenostmi z všeobecného leteckého průmyslu a z oblasti vývoje a provozu létajících bezpilotních prostředků.


Používáme soubory cookies a podobné technologie, abychom umožnili služby a funkčnost našeho webu a pochopili vaši komunikaci s našimi službami. Kliknutím na Přijmout souhlasíte s použitím takovýchto technologií za účelem marketingu a analytiky.